İstanbul Başsavcılığı, 2014-2015 yıllarında “Fuat Avni” adlı twitter hesabından atılan bilgilerin haberleştirilmesinde sorumlulukları olduğu gerekçesiyle dönemin BirGün gazetesi yöneticileri olan İbrahim Aydın, Barış İnce, Can Uğur ve Bülent Yılmaz hakkında “FETÖ’ye üye olmadan yardım” iddiasıyla dava açıldı. Sanık gazetecilerin “FETÖ örgütüyle hierarşik bir ilişkilerinin olmadığının tespit edildiği aynı iddianamede, her dört gazeteci için 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. (30 Ağustos)
Yargılamanın ilk duruşması 26 Kasım’da İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 5 Mart 2020 tarihli ikinci duruşmada “Kaç Saat oldu?” isimli twitter hesabında yapılan paylaşımlar nedeniyle “örgüt üyeliği” suçlamasıyla Barış İnce hakkında ayrı bir dosya olduğunu ve bu dosya ile birleştirildiğini söyledi. Bir sonraki duruşma 14 Nisan’da görülecek.
Davanın 30 Haziran’da görülen 4. duruşmasında, iddia makamı eksik hususların giderilmesini talep etti. ‘Kaç Saat Oldu’ isimli hesabı kullanan birinin Antep’te yürütülen operasyon kapsamında yakalandığını bilgisi mahkemeyle paylaşılarak bu hesapla Barış İnce’nin ilişkilendirilemeyeceği ifade edildi. Mahkeme, istenen belgelerin celse arasında gelmesi durumunda varsa kovuşturma genişletme taleplerinin bildirilmesini, yoksa dava dosyasının esas hakkında mütalaanın hazırlanması için iddia makamına gönderilmesine hükmetti. Bir sonraki duruşma 13 Ekim’de (30 Haziran).
13 Ekim’de görülen duruşmada dosyanı incelenmesinin ardından esas hakkında mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanıkların üzerlerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek gazetecilerin beraatını istedi. Hükmünü açıklayan mahkeme heyeti, gazetecilerin beraatına hükmetti (13 Ekim).